De Pulsar-Light Touch IPL behandelingen werken op basis van selectieve lichtabsorptie door de huid.

IPL ontharen is een nieuwe behandelmethode met lichtflitsen die, geleid door het pigment in de haren, de haarwortels vernietigen.

Intense Pulsed Light IPL (Intense Pulsed Light), ook wel foto-epilatie genoemd, is een ontharingstechniek waarbij flitslampen een reeks van golflengten uitstralen. Je kunt deze golflengten vergelijken met het licht van een normale lamp, maar dan veel sterker. Het licht dringt door in de haarwortel. De energie die hieruit voorkomt, wordt door het pigment van de haar in de wortel geabsorbeerd en daarna omgezet in warmte. Deze hitte leidt uiteindelijk tot vernietiging van de haarwortel. Het is nagenoeg pijnloos.

IPL is niet geschikt voor iedereen. Het apparaat werkt het beste op mensen met donkere haren op een lichte huid. Pigmentloze haren, zoals blonde en grijze, kunnen namelijk onvoldoende energie absorberen om definitief vernietigd te worden. Bij een getinte huid kunnen er pigmentveranderingen en verbrandingen optreden. Het is daarom aan te raden om eerst op een onopvallend stukje huid uit te testen hoe de huid reageert.

Het aantal behandelingen hangt af van de hoeveelheid haar per locatie die behandeld moet worden.

Huidverjonging met IPL

IPL is ook geschikt voor het behandelen van: Verouderde huid, Bacteriologische acne, door de zon beschadigde huid, Couperose, Pigmentvlekken en Vasculaire aandoeningen.